Работно време: 09:30 - 18:30        Tелефон за връзка: 0431 / 84 688, мобилен: 0878 931 668            "НОВО! СПА Кидс клуб-СПА услуги за деца от 3 до 10 годишна възраст!"
 
Обучение: Курс козметика

Програма курс козметика - първи модул

600 лв

Включва: теория - 100 учебни часа и практика - 200 учебни часа.
Теоретичното обучение включва: комплект лекции на хартиен носител, протоколи за работа и наблюдение на серия от учебни филми, свързани с практиката по козметика.
Практическото обучение съдъжа: диагностика и определяне типа кожа, усвояване на 6 вида масаж - класически на лице, шия и деколте; лечебен; точков; масаж на скалп; масаж на ръце; масаж на ходила; работа с козметична апаратура - Д`арсонвал,  ултразвук,  йонофореза, дезинкрустатор, вакуум, инфраруж; базови терапии в козметиката – подхранване и хидратация; специфични програми – терапия с топъл парафин и колаген, 3 различни метода за почистване на мазна, проблемна кожа и себорегулиране; механичен пилинг - гомаж; почистване и оформяне на вежди.
* Курсът се провежда ежедневно в делнични дни, без събота и неделя и официални празници.
* Работното облекло, материалите и консумативите за работа са включени в цената.
На завършилите се издава удостоверение за професионално обучение,след усешно положен държавен изпит по теория и практика.

 

   1.Въведение. Обзор на професията козметик. Професионален имидж. Здравословни и безопасни условия на труд, хигиенни изисквания към салона за красота.

2.Основи на бактериологията. Типове и класификация на бактериите. Дезинфекция и дезинфекционен контрол. Стерилизация, стерилизатори. Дезинфекция. Правилно прилагане на дезинфектанти. Техника на безопасност. Правилно съхранение на инструментите и апаратите.

3.Подготовка на клиента за козметичната услуга.

4.Тип, строеж и състав на кожата. Функции на кожата, цвят, кожни жлези, алергии. Инервация на кожата, чувствителност, еластичност, стареене. Процес на стареене на кожата-фактори на стареене и начини за забавяне на процеса. Защита от слънцето.
Гимнастика за лице /видеоматериал/.

5.Кожни заболявания: медицински термини, първични и вторични увреждания на кожата, нарушение на функциите на жлезите с вътрешна секреция, нарушена пигментация, хипертрофични процеси в кожата. Естетична хирургия.

6.Диагностика на кожата-различни методи за определяне на видовете кожа.

7.Теория на масажа. Основни прийоми. Физиология на масажа.

8.Хигиенно - козметичен масаж на лице, шия и деколте, грижа за кожата. Подготвителна работа, оборудване, инструменти и материали. Процедура масаж-показания и противопоказания. Технически похвати за изпълнение на масажа.
9.Лечебен масаж по Поспелов/Жаке. Точков масаж. Точков масаж с полускъпоценни камъни. Ювелирни украшения-метали и камъни, които повишават енергийния потенциал.

10.Масаж на ръце, скалп и ходила.
11.Апаратна козметика. Процедури с инфрачервени лъчи, дарсонвал, ултразвук, йонофореза, дезинкрустатор, вакуум, пилтер, пароозонатор.

12.Апликации и маски на лицето:
- малък речник на активните вещества
-“добра” и “лоша” козметика
- био и органик козметика
- козметика по индивидуална поръчка
- красотата отвътре: хранене, психика, фитнес

13.Апаратно и мануално почстване на лице - 3 различни методики. Изготвяне на индивидуални лечебни програми с български продукти.

14.Базови програми за подхранване, хидратация, себорегулация. Специфични козметични програми - терапия “лицев парафин”.

15.Пилинг-четков и мануален. Предназначение,продукти.

16.Техника за оформяне на вежди.

17.Семинар: психологични аспекти при работа с клиенти, организация на собствен бизнес, законодателство, нормативни изисквания, ценова калкулация на услугите, клиентски картони.

 

Програма курс козметика-втори модул

700 лв.

Включва: теория и практика - общо 269 учебни часа.
В програмата се включват: 9 различни вида масаж на лице - лимфен дренаж, моделиращ, витализиращ с шиацу елементи, лифтинг, ароматерапевтичен,масаж околоочен контур, масаж с ледени сфери, жестомасаж, масаж със самозатоплящи се миди; 3 ексклузивни и 3 атравматични варианта на почистване на лице и себорегулиране;варианти на професионални програми според нуждите на кожата – анти бръчки, депигментация, купероза/еритроза, кислород и др.; работа с продукти от среден и висок клас; кола-маска; основни базови познания по грим и цветоанализ.
* Курсът се провежда ежедневно в делнични дни, без събота и неделя и официални празници.
* Работното облекло, материалите и консумативите за работа са включени в цената.
На завършилите се издава удостоверение за професионално обучение, след успешно положен държавен изпит по теория и практика.


1.Класификация на съвременните козметични средства от среден и висок клас. Преглед на съвременната козметична индустрия. Обучение и работа с продукти. Бизнес комуникации, работа в екип, професионална етика, психология.

2.Актуални масажни техники: моделиращ масаж, лимфо-дренажен, витализиращ с шиацу елементи, лифтинг, ароматерапевтичен, анти-ейдж физио масаж, масаж на околоочен контур, масаж с ледени сфери, масаж със самозагряващи се миди.

3.Ензимен, биологичен и билков пилинг. Характеристики, свойства, начин на приложение.

4.Ексклузивни и атравматични варианти на почистване на лице и себорегулиране. Изготвяне на индивидуални лечебни програми с европейски професионални продукти.

5.Подход за третиране на кожата в зависимост от възрастта, сезона и индивидуалните нужди – терапии: анти-бръчки, депигментиращи, купероза/еритроза, кислород, интензивна хидратация и др.

6.Запознаване с всички съвременни методи за епилация. Практика с кола-маска по методиката на Depileve.

7.Урок по грим-базови познания.
Видеодемонстрации на водещи световни гримьори и практика върху дневен, вечерен и сватбен грим.

8.Овладяване на нова професия “Консултант по красота”- семинарно занятие с издаване на сертификат и право на работа.

9.Работа с компютърна програма “Електронен мениджър на салон”, основно меню на работния екран, изготвяне на клиентско досие.

10.Фирмена култура, мениджмънт и маркетинг на козметичния салон. Реклама, подбор на персонала, предприемачество и бизнес. Нормативни актове, регламентиращи работата на козметичния салон. Документи, касаещи организацията – картотека, правилници, харта на клиента.

 

Програма курс козметика - трети модул

800 лв.


Влючва: теория и практика - общо 260 учебни часа.
В програмата се включва обучение по: СПА церемонии и ритуали за лице и тяло; 14 вида СПА масажи за тяло-цялостни и частични варианти: масаж с билкови торбички, с бамбукови пръчки, с вулканични камъни, с родопски керемиди, лимфен дренаж, моделиращ масаж, холистичен масаж, аюрведичен масаж,меден масаж, масаж на бюст; ”златен масаж”; физиомасаж, аурикуломасаж; масаж за бременни; водни процедури с хидромасаж.
* Курсът се провежда ежедневно в делнични дни,без събота и неделя и официални празници.
* Работното облекло, материалите и консумативите за работа са включени в цената.
На завършилите се издава удостоверение за професионално обучение, след успешно положен държавен изпит по теория и практика.


1.СПА и уелнес философия - модерна концепция, правила, основни положения. Теория за по-добър начин на живот, обхващаш всички сфери на живота - кариера, социално общуване, интелектуално развитие, физика, емоционално състояние и дух.

2.СПА и уелнес центърът като място за занимания и процедури с благотворен ефект върху физическото и емоционално сътояние. Водни и оздравителни процедури, козметични и лечебни терапии, спортни занимания, активен релакс.

3.СПА програми: движение, здравословно хранене, душевен баланс /медитация/, грижа за лицето и тялото.

4.СПА терапии и ритуали, основани на четирите елемента: вода, огън, въздух, земя.

5.Актуални масажни техники с приложение в СПА ритуалите: лимфен дренаж, моделаж, аурикуломасаж, масаж с вулканични камъни, масаж с билкови торбички, масаж с бамбукови пръчици, масаж с родопски керемиди, холистичен масаж, аюрведичен масаж, луксозен златен масаж, масаж на бюст, масаж за бременни, масаж с разтопена масажна свещ, индиански масаж, енергийно - балансиращ масаж /био релийз/.

6.Семинар: “Лечебната сила на камъните и кристалотерапия”

7.Семинар: “Аюрведа като наука, дошови типове, аюрведа на храненето, аюрведични процедури”

8.Семинар: “Системата Симорон като начин за хармонизиране на личността и развиване на положителни качества”

 

След завършване на пълния курс на обучение /хорариум 670 часа/ и успешно полагане на държавен изпит по теория и практика на курсистите се издава свидетелство за професионална квалификация.
Клуб Хармония СПА осигурява възможност за едномесечен стаж на успешно издържалите държавните изпити по съответните модули. След приключване на стажа се издава фирмен сертификат.
Клуб Хармония СПА предлага възможност и за допълнителна професионална квалификация по свободно избираем модул от областта на козметиката.Обучението завършва с издаване на фирмен сертификат или удостоверение за професионално обучение.

d
copyright 2010 CE