Работно време: 09:30 - 18:30        Tелефон за връзка: 0431 / 84 688, мобилен: 0878 931 668            "НОВО! СПА Кидс клуб-СПА услуги за деца от 3 до 10 годишна възраст!"
 
Обучение: курс грим

400 лв.


Включва: теория - 20 учебни часа и практика - 60 учебни часа.
Теоретичното обучение включва: комплект лекции на хартиен носител и серия видео материали с грим демонстрации на известни гримьори.
Практическото обучение включва: подготовка на лицето за грим, цветоанализ, цветни типове, моделиране в грима/типове лица/, етапи и техники на нанасяне на грим, корекции и ефекти, грим при различни поводи - сватба, абитуриентски бал, работа с аксесоари и принадлежности, миглопластика, трайно извиване на мигли.
* Курсът се провежда ежедневно в делнични дни, без събота и неделя и официални празници.
* Работното облекло, материалите и консумативите са включени в цената.
На завършилите се издава удостоверение за професионално обучение, след успешно положен държавен изпит по теория и практика.


1.Въведение. Обзор на професия гримьор. Подготовка на клиента за услугата грим.

2.Материалознание-оборудване, продукти и аксесоари за грим.

3.Санитарни правила и хигиена. Изисквания към външния вид на гримьора, лична хигиена. Стерилизация и дезинфекция.

4.Подготовка на лицето за грим /бяла козметика/, консултация за избор на индивидуален грим. Типове лица.

5.Теория на цветовете. Цветни типове. Правила за подбор на цветните съчетания за всеки тип. Отработване на всеки тип. Особености при подбор на цветните оттенъци. Всичко за палитрите. Психология на цветовете. Цветометрия.

6.Грундировка на лицето - тонални средства, правилен подбор и различия, използване на светли и тъмни тонове. Видове напудряния, видове руж. Тайните на коректорите. Особености при играта на светлини и сенки-създаване на оптична илюзия.

7.Видове вежди /оформяне,дължина,ширина,посока/. Техника на изскубване, правила за корекция на дължината, ширината, извивката. Различни начини за окраска на веждите.

8.Корекция на формата на очите-хоризонтални и вертикални схеми. Нанасяне на спирала. Правила за нанасяне на сухи сенки, гримиране на малки очи, сближени и раздалечени очи, увиснали клепачи.

9.Руж-видове и техники за нанасяне.

10.Червило-видове. Коригиране на устните /асиметрични, тънки, увиснали ъгли/.

11.Различни видове грим-бизнес, делови, дневен, вечерен, флаш-мейкъп, сватбен, ексклузивен, фото грим, ”грим без грим”. Етапи и последователност при нанасянето. Техника на изпълнение.

12.Миглопластика. Трайно извиване на мигли.

13.Инкрустиране на полускъпоценен камък върху зъб.

14.Пиърсинг на уши.

Надграждащо обучение за повишаване на квалификацията:

театрален грим: изграждане на сценични образи
камуфлажен грим: витилиго, депигментации, белези
грим за карнавал и клоунада

d
copyright 2010 CE